Čokoláda různých chutí

Kdo by neměl rád čokoládu a vše sladké, chutné co se okolo čokolády točí. Její chuť je dokonalá. Oříšková, mléčná, hořká prostě Vás dostane.
Navštivte náš internetový obchod a podívejte se na naši nabídku cukrovinek. Jsme si jisti, že si vyberete to, po čem zrovna prahnete. 
 

Albi Dárková čokoláda BÁJEČNÝ CHLAP

Albi Dárková čokoláda BÁJEČNÝ CHLAP

Poslední kus
89 Kč 69 Kč

Albi Dárková čokoláda PROTI STRESU

Albi Dárková čokoláda PROTI STRESU

Poslední kus
89 Kč 69 Kč

Albi Dárková čokoláda SKVĚLÝ UČITEL

Albi Dárková čokoláda SKVĚLÝ UČITEL

Poslední kus
89 Kč 69 Kč

Albi Dárková čokoláda PŘÁTELSTVÍ

Albi Dárková čokoláda PŘÁTELSTVÍ

Skladem 3 ks
89 Kč 69 Kč

Albi Dárková čokoláda PRO ŠTĚSTÍ

Albi Dárková čokoláda PRO ŠTĚSTÍ

Poslední kus
89 Kč 69 Kč

Albi Dárková čokoláda NOVOMANŽELŮM

Albi Dárková čokoláda NOVOMANŽELŮM

Skladem 3 ks
89 Kč 69 Kč

Albi Dárková čokoláda 3D NEJLEPŠÍ MAMINKA

Čokoláda, která potěší vaše nejdražší

Skladem 2 ks
89 Kč 79 Kč

Albi Dárková čokoláda 3D PROTI STRESU

Čokoláda, která potěší vaše nejdražší

Poslední kus
99 Kč 79 Kč

Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno [šokolatl]), jenž má význam hořké pití.

Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako „čokoláda“ (intenzivně ochucenáhořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo donápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).

Existují tři typy kakaových zrn užívaných v čokoládách. Nejvíce ceněná, vzácná a drahá jsou zrna Criollo z mayské oblasti (Mexiko a Střední Amerika). Tato zrna jsou méně hořká a aromatičtější než ostatní. Dělá se z nich jen asi 10 % čokolády. Kakaová zrna v 80 % čokolády jsou typu Forastero. Stromy Forastero jsou značně robustnější než stromy Criollo a kakaová zrna z nich jsou levnější. Trinitario, hybrid zrn Criollo a Forastero, se používá asi v 10 % čokolády.

Do prodeje přichází čokoláda ponejvíce ve formě tabulek nebo jiných geometrických tvarů, často bývá též tvarována do malých figurek (obvykle zvířat, lidí nebo rostlin). Mnohdy se tyto tvary přímo vztahují k určitým svátkům, jako např. velikonoční zajíci nebo vejce, případně vánoční či mikulášské figurky anebo tvary vhodné pro den svatého Valentina. Dalším populárním tvarem jsou tzv. čokoládové „pusy“.

Navíc čokoláda často tvoří hlavní složku nebo přísadu v potravinách jako zmrzlina, koláče, sušenky, buchty a v jiných dezertech.

2017 Firma Bejbynet.CZ  / Tvorba eshopu: Web Revolution