Čokoláda různých chutí

Kdo by neměl rád čokoládu a vše sladké, chutné co se okolo čokolády točí. Její chuť je dokonalá. Oříšková, mléčná, hořká prostě Vás dostane.
Navštivte náš internetový obchod a podívejte se na naši nabídku cukrovinek. Jsme si jisti, že si vyberete to, po čem zrovna prahnete. 
 

Čokoládová Medaile 23g

Sladká medaile pro tvoje vítězství

Skladem
49 Kč 29 Kč

M&Ms Arašídové miniplech 45g

Designová plechovka pro mlsné jazýčky!!

Skladem
39 Kč

Celebrations Sweet 98g

Luxusní balíček, který zažene tvoji chuť na něco sladkého!!

Skladem
45 Kč

SC Čokoládové pastelky 30g

Čokoláda, která se ti bude rozplývat na jazyku!!

Skladem 10 ks
99 Kč 65 Kč

Albi Dárková čokoláda NOVOMANŽELŮM

Albi Dárková čokoláda NOVOMANŽELŮM

Skladem 2 ks
89 Kč 69 Kč

HEINDL Zlatý Nugát 90g

Čokoláda, která se ti bude rozplývat na jazyku!!

Skladem 4 ks
199 Kč 115 Kč

Albi Dárková čokoláda PŘÁTELSTVÍ

Albi Dárková čokoláda PŘÁTELSTVÍ

Skladem 3 ks
89 Kč 69 Kč

HEIDEL Zlaté prasátko s pralinkami 75g

Čokoláda, která se ti bude rozplývat na jazyku!!

Poslední kus
249 Kč 169 Kč

MINI BARS Smajlíci mléčná čokoláda 84g

Čokoláda, která se ti bude rozplývat na jazyku!!

Skladem
69 Kč 45 Kč

Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno [šokolatl]), jenž má význam hořké pití.

Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako „čokoláda“ (intenzivně ochucenáhořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo donápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).

Existují tři typy kakaových zrn užívaných v čokoládách. Nejvíce ceněná, vzácná a drahá jsou zrna Criollo z mayské oblasti (Mexiko a Střední Amerika). Tato zrna jsou méně hořká a aromatičtější než ostatní. Dělá se z nich jen asi 10 % čokolády. Kakaová zrna v 80 % čokolády jsou typu Forastero. Stromy Forastero jsou značně robustnější než stromy Criollo a kakaová zrna z nich jsou levnější. Trinitario, hybrid zrn Criollo a Forastero, se používá asi v 10 % čokolády.

Do prodeje přichází čokoláda ponejvíce ve formě tabulek nebo jiných geometrických tvarů, často bývá též tvarována do malých figurek (obvykle zvířat, lidí nebo rostlin). Mnohdy se tyto tvary přímo vztahují k určitým svátkům, jako např. velikonoční zajíci nebo vejce, případně vánoční či mikulášské figurky anebo tvary vhodné pro den svatého Valentina. Dalším populárním tvarem jsou tzv. čokoládové „pusy“.

Navíc čokoláda často tvoří hlavní složku nebo přísadu v potravinách jako zmrzlina, koláče, sušenky, buchty a v jiných dezertech.

2018 Firma Bejbynet.CZ  / Tvorba eshopu: Web Revolution